top of page

Riwal Kundereference for ReadSoft Online

June 8, 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hos Riwal fik kreditorbogholderiet et mere indholdsrigt og alsidigt job efter indførelsen af elektronisk fakturahåndtering fra ReadSoft

Riwal Danmark A/S (Riwal) er Danmarks største liftspecialist. Riwal blev grundlagt i foråret 2001, og er en del af Riwal Group, med datterselskaber i 17 lande og en liftflåde på 13.000 enheder. Riwal har hovedkontor i Odense med afdelinger i Aarhus, Aalborg, Glostrup og Esbjerg. Riwal har mere end 110 medarbejdere. Deres strategi er at levere den bedste kundeoplevelse gennem deres engagerede medarbejdere og professionelle flåde.

Technical News

Follow Us

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn App Icon

ReadSoft understøtter de skandinaviske sprog

Lars Hjortebjerg udtaler, ”Mine medarbejdere har fået et mere indholdsrigt og alsidigt job i forhold til det trivielle og rutineprægede tastearbejde - og det er jeg glad for!”
For et par år siden havde Riwal et ønske om at forenkle deres manuelle fakturaprocess mest muligt. Måden, det foregik på, at alle modtagne fakturaer, uanset hvordan de ankom (email, PDF eller papir) blev indtastet manuelt. Denne proces ville CFO Lars Hjortebjerg gerne lette kreditorbogholderne for. Da han kendte
ReadSoft fra tidligere, blev ReadSoft en af de leverandører, man kiggede nærmere på.
Selve processen var lidt kompliceret, da deres hovedkontor i Holland havde en lokal leverandør på banen, men hurtigt faldt valget på ReadSoft og Online.

Livet er blevet meget nemmere for kreditorbogholderiet
I dag får Riwal ca. 90% af fakturaerne ind som PDF. Disse sendes nu direkte til en inbox i Online, som derefter afløfter fakturadata, så kreditorbogholderne nu nemt og hurtigt kan verificere dataene. Det har været en stor forbedring med Online, da de nu kun modtager ca. 10% fakturaer på papir.
”Hverdagen er blevet meget nemmere. Nu klares de 25.000 fakturaer, vi har om året nemt og gnidningsløst. Arbejdsprocessen er blevet væsentlig kortere, og jeg kan nu allokere personer til nye opgaver. Vi oplever ikke længere back-log på fakturaer, da disse godkendes hurtigere nu!” udtaler Lars Hjortebjerg, CFO hos Riwal.

Det afgørende for valget af ReadSoft var, at de var en stor spiller på markedet

og understøttede de skandinaviske sprog, hvilket den
hollanske leverandør ikke gjorde. Det tog dog tid at få presset beslutningen igennem hos virksomhedens bestyrelse, så først i november 2014 var Riwal i luften med Online. Riwal var ikke nybegynder ud i automatisering af fakturaprocessen, da de hele tiden har benyttet Microsofts AXs workflow til elektronisk at route fakturaerne igennem til godkendelse og endelig betaling i AX systemet.

Mine medarbejdere har fået et mere indholdsrigt og alsidigt job i forhold til det trivielle og rutineprægede tastearbejde -

og det er jeg glad for

- Lars Hjortebjerg, CFO Riwal Danmark

"

Ressourcer frigivet til mere attraktive opgaver
”Før indførelsen af Online var der 6 personer i
Skandinavien, der håndterede fakturaerne, men nu er en halv ressource allokeret til kundeafdelingen, så vi også sikrer, at vi får vores penge ind hurtigere. Processen er meget mere strømlinet, og alle har fået tid til mere attraktive opgaver og slipper for det kedelige tastearbejde”.
Riwal samarbejdede med ReadSoft partner Encoma,
implementeringen forløb gnidningsfrit, og på under en uge var kreditorbogholderne oppe at køre inkl. uddannelse.

bottom of page